Koirakurssit

Kurssit koirille

Koirille järjestän kursseja Sipoossa, Koira-Talli Oy:n hallissa (Keuksuontie 12 F, Sipoo). Halli sijaitsee vain parin kilometrin päässä Lahden moottoritieltä, joten sinne on todella helppo tulla mistä päin vaan! Varauksen kurssille voit tehdä Koira-Tallin nettisivujen kautta tai elainkouluhop@gmail.com. Lisätietoja kursseista annan mielelläni! 
Asiakkaan palaute:
"Mun mielestä tärkein oppi tällä kurssilla oli, että koiran kouluttamisen pitää olla hauskaa!"


KONTAKTI, HIHNAKÄVELY JA OHITUKSET

Kurssilla vahvistamme koiran ja ohjaajan välistä kontaktia ja rakennamme toimivaa sekä keskustelevaa yhteistyötä. Harjoittelemme hihnakävelyä ja häiriöistä luopumista sekä toisten koirien ohituksia hallitusti ja hyvin suunnitellusti rakentaen pohjaa tulevaisuuteen. Ryhmä sopii eritoten teineille (yli 8 kk ikäisille) ja nuorille aikuisille koirille, jotka kaipaavat rutiinien opettelua hyvässä ja rennossa koulutusympäristössä ja joilla on jo esim. pentukurssi tmv aiemmin käytynä. Reaktiivisille / toisia pelkääville tämä ryhmä ei sovi lyhyen kurssimuotonsa takia. Koirat ovat hallissa alkuun pareina ja myöhemmin kaikki samaan aikaan. Hyödynnämme väliseiniä tarvittaessa. Ryhmässä on max 4 koirakkoa.

Kaikki koulutus tapahtuu positiivisen vahvistamisen avulla sekä palkkioita käyttäen iloisella mielellä! Paljon nameja ja muutama lempilelu mukaan.

Aikataulu ja hinnat:


NOSEWORK/HAJUTYÖSKENTELYN ALKEET

Koirille haistelu on lajityypillistä käytöstä ja siksi tämä kurssi sopiikin hyvin kaikille ja kaikenikäisille, karvoihin katsomatta. Tällä kurssilla koira pääsee toteuttamaan luonnollista käytöstään ja te saatte yhteistä kivaa tekemistä!

Nosework – alkeiskurssilla opetellaan tunnistamaan noseworkin ykkösluokan haju, eukalyptushydrolaatti tai mikä vaan muu toivomasi haju, tutustuen hajutyöskentelyyn ja koiran etsimiskäytökseen. Työstetään omalle koiralle sopivaa palkkaamista ja ehdollistetaan koiraa etsittävään hajuun sekä harjoitellaan koiran käytöksen vahvistamista palkkasanaa tai -merkkiä käyttäen. Kurssin hintaan kuuluu eukalyptushydrolaattipullo, jonka saatte mukaanne ensimmäisellä kerralla.

Kurssilla on maksimissaan kolme koiraa, ja koirat harjoittelevat yksitellen ilman häiriötä. Hallissa ei ole muita koiria samaan aikaan. Yhden koiran harjoitellessa toiset koirat odottavat omissa autoissaan. Huolehdittehan, että koiralla on autossa turvallinen olo, se on häkissä tai veräjän takana sekä ilmanvaihto ja lämpötila kunnossa! Omistajat voivat halutessaan seurata toistensa koulutushetkiä, sivusta seuraamalla saa itsellekin paljon vinkkejä!

Kurssille ei vaadita pohjataitoja, opastan teitä kädestä pitäen. Kaikki koulutus tapahtuu positiivisen vahvistamisen avulla sekä palkkioita käyttäen iloisella mielellä! Paljon nameja ja muutama lempilelu mukaan.

Aikataulu ja hinnat:


HAJUTYÖSKENTELYN JATKO 

Kurssille voit osallistua jos olet jollain muotoa jo tutustunut hajutyöskentelyn alkeisiin. Koirille haistelu on lajityypillistä käytöstä ja siksi tämä kurssi sopiikin hyvin kaikille ja kaikenikäisille, karvoihin katsomatta. Tällä kurssilla koira pääsee toteuttamaan luonnollista käytöstään ja te saatte yhteistä kivaa tekemistä!

Hajutyöskentelyn jatkoryhmässä jatketaan hajutyöskentelyyn tutustumista etsien esim hydrolaattia (eucalyptus/laventeli/laakerinlehti), kongia tai vaikkapa kanttarellia. Voit itse valita etsittävän hajun. Työstetään omalle koiralle sopivaa palkkaamista ja ehdollistetaan koiraa etsittävään hajuun sekä harjoitellaan koiran käytöksen ja ilmaisun vahvistamista palkkasanaa tai -merkkiä käyttäen. 

Kurssilla on maksimissaan kolme koiraa, ja koirat harjoittelevat yksitellen ilman häiriötä. Hallissa ei ole muita koiria samaan aikaan. Yhden koiran harjoitellessa toiset koirat odottavat omissa autoissaan. Huolehdittehan, että koiralla on autossa turvallinen olo, se on häkissä tai veräjän takana sekä ilmanvaihto ja lämpötila kunnossa! Omistajat voivat halutessaan seurata toistensa koulutushetkiä, sivusta seuraamalla saa itsellekin paljon vinkkejä!

Kaikki koulutus tapahtuu positiivisen vahvistamisen avulla sekä palkkioita käyttäen iloisella mielellä! Paljon nameja ja muutama lempilelu mukaan.

Aikataulu ja hinnat:


 ARKITAITOJEN ABC- VAKKARIRYHMÄ

Ryhmä kokoontuu kevätkaudella 2024 torstaisin klo 19–19.50 Koira-Tallissa. Kurssilla vahvistamme koiran ja omistajan välistä yhteistyötä sekä kontaktia, käymme läpi erilaisia tekniikoita, joita voidaan hyödyntää kaikenlaisissa arjen tilanteissa, esim. hihnakävelyssä, luoksetulossa, ihmisten tervehtimisessä, käsittelyssä, paikalleen rauhoittumisessa, jne. Voidaan tutustua myös esim. hajutyöskentelyn/noseworkin maailmaan joillain kerroilla. Kurssilaiset voivat halutessaan itse päättää, mihin käytökseen haluavat apua tai mitä haluatte milläkin kerralla tehdä, voimme tarttua kaikkiin toiveisiin ja muokata sisältöä täysin sen mukaisesti!

Tutustumme tarkemmin erilaisiin vaihtoehtoihin virikkeistä ja leikeistä sekä peleistä, joita voitte käyttää arjessa koiranne kanssa koiran lajityypillistä käytöstä mukaillen. Pureudumme omaehtoisen käsittelyn maailmaan, joista on kotona apua esim. kynsienleikkuussa, harjauksessa ja kaikenlaisessa käsittelyssä. Leikimme, pelaamme ja koulutamme, erikseen -> yksi koira hallissa kerrallaan ja yhdessä -> kaikki koirat hallissa (jos se on koirille ok). Kurssille ei vaadita pohjataitoja, kouluttaja Anu opastaa teitä henkilökohtaisesti. Kaikki koulutus tapahtuu positiivisen vahvistamisen avulla sekä palkkioita käyttäen. Emme käytä pakotteita ja teemme kaiken koiralähtöisesti sekä koiran etu edellä. Työstetään omalle koiralle sopivaa palkkaamista ja sekä harjoitellaan koiran käytöksen vahvistamista palkkasanaa tai -merkkiä käyttäen. Haemme rentoa ja iloista mieltä, sekä koiralle että omistajalle, ryhmähenkeä hyödyntäen! Muut voivat halutessaan seurata toistensa koulutushetkiä ja voimme erilaisissa harjoituksissa (esim. häiriöissä) hyödyntää toistemme apua.

Ryhmään otetaan max 4 koirakkoa, hinta 30 € / kerta. Mikäli ette pääse jollekin kerralle, voitte yksittäisen kerran myös myydä eteenpäin (sovittava kouluttajan kanssa erikseen). Kysy lisätietoja tarvittaessa!

ARKITAITOJEN ABC 6 + 1

Kurssilla vahvistamme koiran ja omistajan välistä yhteistyötä sekä kontaktia, käymme läpi erilaisia tekniikoita, joita voidaan hyödyntää kaikenlaisissa arjen tilanteissa, esim. hihnakävelyssä, luoksetulossa, ihmisten tervehtimisessä, käsittelyssä, paikalleen rauhoittumisessa, jne. Kurssilaiset voivat myös itse päättää, mihin käytökseen haluavat apua tai mitä haluatte milläkin kerralla tehdä, voimme tarttua kaikkiin toiveisiin ja muokata sisältöä täysin sen mukaisesti!

Tutustumme erilaisiin vaihtoehtoihin virikkeistä ja leikeistä sekä peleistä, joita voitte käyttää arjessa koiranne kanssa koiran lajityypillistä käytöstä mukaillen. Leikimme, pelaamme ja koulutamme, erikseen -> yksi koira hallissa kerrallaan ja yhdessä -> kaikki koirat hallissa (jos se on koirille ok). Kurssille ei vaadita pohjataitoja, opastan teitä henkilökohtaisesti. Kaikki koulutus tapahtuu positiivisen vahvistamisen avulla sekä palkkioita käyttäen. Emme käytä pakotteita ja teemme kaiken koiralähtöisesti sekä koiran etu edellä. Työstetään omalle koiralle sopivaa palkkaamista ja sekä harjoitellaan koiran käytöksen vahvistamista palkkasanaa tai -merkkiä käyttäen. Haemme rentoa ja iloista mieltä, sekä koiralle että omistajalle, ryhmähenkeä hyödyntäen! Muut voivat halutessaan seurata toistensa koulutushetkiä ja voimme erilaisissa harjoituksissa (esim. häiriöissä) hyödyntää toistemme apua. Ryhmään otetaan max kolme koirakkoa. Kurssi sopii sekä teineille että kaikenlaisille aikuisille koirille.

Hallissa ei ole muita ryhmiä samaan aikaan. Kurssi on kestoltaan 7 kerran kurssi, ensimmäinen kerta on teoriapainotteinen, jolloin käymme lyhyesti läpi oppimisen lainalaisuudet, koirien hyvinvointitekijät, lajityypilliset käyttäytymistarpeet sekä tutustumme teidän koiriinne ja tarpeisiinne keskustelemalla. Muilla kerroilla teemme käytännön harjoituksia, joita voitte kotona sitten lisää harjoitella.

Aikataulu ja hinnat:

  • Torstaisin 7 kertaa / 275 €
  • Alkaen 22.2.2024 klo 18.00 - 18.50 - TÄYNNÄ - KYSY UUTTA ALKAVAA KURSSIA TAI YKSÄRIÄ/ KAKSARIA