"Happy Owners & Pets"

❤ Palvelut Hevosille   

& hevosten omistajille ❤

Kuva: Nina Laiho
Kuva: Nina Laiho

Koulutuspalvelut

Kaipaatko apua hevosen käytös- tai käsittelyhaasteisiin, mietitkö miten voisit virikkeistää hevosen elämää enemmän, antaa hevoselle aivojumppatehtäviä, parantaa teidän välistänne yhteistyötä tai oppia tuntemaan hevostasi paremmin yhteisen tekemisen ja turvallisuuden tunteen avulla? Kaipaisitko useammin hevoselta vastausta, esim. starttinappulan avulla, milloin on ok jatkaa käynnissä olevaa käsittelyä tai tekemistä?

Autan näissä haasteissa, tehden teille hyvinvointikartoituksen ja koulutussuunnitelman sekä opastamalla teitä paikan päällä kädestä pitäen. Koulutustapani on pehmeä, käytän positiivista vahvistetta apuna kaikessa koulutuksessa. Käyn kanssanne tarkkaan läpi miten ruokapalkan käyttö käytännössä toimii, siten että meillä on käsissämme kauniisti käyttäytyvä ja palkkiota odottava rento hevonen, jonka kanssa koulutus etenee hyvällä mielellä ilman pakotteita. Ehdollinen vahviste = äänimerkki ja ehdoton vahviste = ruokapalkka.

Koulutus tapahtuu pääosin maastakäsin työskentelemällä, vapaana tai löysällä narulla, riippuen paikasta ja olosuhteista. Minulla on yli 30 vuoden tausta hevosten parista, ensin ratsastuskoulumaailmasta nuorena ja sen jälkeen yksityishevosten parista. Olen tutustunut myös läsnäoloharjoituksiin, eläinkommunikaatioon sekä työskennellyt monentyyppisten hevosten kanssa, mm. Portugalissa olin vapaaehtoisena/työharjoittelussa rescuehevosten tilalla. Kuuntelen asiakasta ja hevosta ja pyrin yhteistyössä kanssanne löytämään juuri teille sopivan tavan toimia.


Hevosten koulutuspalvelut

Ruokapalkkion käytön tekniikka

Opetetellaan käyttämään ruokapalkkiota selkeästi ja turvallisesti, jolloin hevonen osaa odottaa palkkion saamista hamuamatta ihmisen taskuille tai syliin.

Käsittelyharjoitukset

Esimerkikiksi jalan nostaminen, lääkitseminen, omaehtoinen käsittely, siedättäminen erilaisiin kohteisiin ja asioihin positiivisesti vahvistaen.

Arjen taidot

Mukana taluttaen kulkeminen ja/tai vapaana seuraaminen, riimun pukeminen hevonen itse siihen pujottuen, maastakäsittelyharjoitukset.

Jumppaliikkeet

Esimerkiksi takajalkojen lepuutukset, venyttelyt, niskajumppa, vatsalihasliikkeet

Hyvinvointi

Tehdään hyvinvointikartoitus, jossa käydään läpi hevosen elinympäristön eri osa-alueita. Pyritään muokkaamaan niitä tarvittaessa mahdollisuuksien mukaan.

Kohdetyöskentely

Turpakosketukset eri esineisiin ja kohteisiin, erilaiset alustat ja niille meno, esim. matolle, vatiin, kosketuskeppiin, jne. 

Kuva: Nina Laiho
Kuva: Nina Laiho


Toimintasäteeni on Uusimaan ja Itä-Uusimaan alue. Kilometrikorvaukset joudun veloittamaan, mikäli matka on yli 10 km Keravan Kalevasta.

Hinnasto löytyy täältä.